خرید اینترنتی محلول شیمیایی⭐︁قیمت عالی
فروش اینترنتی انواع محلول شیمیایی
شرکت داروسازی کیمیا اکسیر سازان کوثر خرید انواع محلول شیمیایی را بصورت اینترنتی برای خریداران عزیز به راحتی از طریق فروشگاه آنلاین خود امکان پذیر کرده است. ما تمام تلاش خود را به کار بسته ایم که بهترین و با کیفیت ترین محصولات را در فروشگاه اینترنتی بصورت بسته کامل در اختیار خریداران قرار دهیم.
محلول شیمیایی چیست؟
از نگاه ویکی پدیا محلول به ترکیب همگن دو یا چند ماده گفته میشود. در حل کردن مادهای در ماده دیگر، یکی از مواد حلشونده و دیگری حلال خوانده میشود. برای مثال آبنبات در هنگام خوردن در بزاق دهان حل میشود. یا ممکن است که مایعی در مایع دیگر حل گردد یا گازی با گازی دیگر ترکیب گردد. تمام محلولها بر اساس فعل و انفعالات بین مولکولها و یونهای حلال و حلشونده طبقه بندی میشوند و در نتیجه از انرژی آزاد مولکولهای مواد کم میشود.
حلال چیست؟
مایع موجود در محلول معمولا حلال نامیده می شود و ماده اضافه شده را حل شونده می نامند. اگر هر دو جز مایع باشند، تمایز اهمیت خود را از دست می دهد.
تفاوت محلول غلیظ و محلول رقیق
محلول هایی که غلظت ماده حل شده آنها نسبتا کم است، محلول های رقیق نامیده می شوند و آنهایی که غلظت نسبتا زیاد دارند، محلول های غلیظ می گوییم.
محلول سیر شده چیست؟
هنگامی که آب یا هر حلالی تا آنجا که می تواند از هر ماده ای حل شود، یک محلول سیر شده است و غلظت آن برابر با انحلال پذیری ماده حل شونده مورد نظر است.
محلول سیر نشده چیست؟
محلول سیرنشده دارای املاح کمتری نسبت به محلول قابل حل است.
محلول فرا سیر شده چیست؟
محلول های فراسیرشده حاوی املاح محلول بیشتری نسبت به محلول های سیرشده هستند و محلول های حل شده بیشتری نسبت به ظرفیت محلول در دمای معین حل می شوند این محلول حالت نیمه پایدار دارد و اگر مقدار بسیار کمی از ماده حل شونده خالص به آن اضافه شود، مقداری از ماده حل شده که بیشتر از مقدار لازم برای سیر شدن محلول شیمیایی در آن وجود دارد رسوب می کند.
مشخصات شیمیایی محلول چیست؟
- فقط از یک فاز تشکیل شده است.
- یک محلول باعث پراکندگی پرتوهای نور نمی شود.
- املاح از محلول را نمی توان با فیلتراسیون جدا کرد.
- ذرات املاح موجود در محلول را نمی توان با چشم غیر مسلح دید.
- در محلول املاح رسوب نخواهند کرد مگر اینکه بیش از حلالیت مخلوط اضافه شوند، که در این مرحله مقدار اضافی در فاز جامد خود باقی می ماند که به آن بیش اشباع می گویند.
مهم ترین محلول از نگاه کیمیا اکسیر کوثر
با توجه به اینکه مجموعه داروسازی کیمیا اکسیر سازان کوثر در زمینه تولید و توزیع انواع مواد شوینده و ضد عفونی کننده مخصوص دامداری و مرغداری ها فعالیت می کند، یکی از مهم ترین محصول های کاربردی این حوزه که متخصصین ما مشغول به تولید آن هستند، محلول فرمالین 37 درصد مرغداری می باشد.
چند نوع محلول وجود دارد؟
خواص مخلوط (مانند غلظت، دما و چگالی) را می توان به طور یکنواخت در حجم محلول توزیع کرد. معمولا ماده ای که در بیشترین مقدار وجود دارد حلال در نظر گرفته می شود. حلال ها می توانند گاز، مایع یا جامد باشند.
مخلوط های گازی
اگر حلال گاز باشد، فقط گازها یا بخارات تحت مجموعه ای از شرایط معین حل می شوند. نمونه ای از محلول های گازی هوا اکسیژن و سایر گازهای محلول در نیتروژن است. حرکت براونی و هم زدن مولکولی دائمی مولکول های گاز، همگنی سیستم های گازی را تضمین می کند.
محلول های مایع
اگر حلال مایع باشد، تقریبا تمام گازها، مایعات و جامدات قابل حل هستند. در زیر مثال هایی از محلول مایع بیان شده است:
گاز در مایع: اکسیژن در آب
مایع در مایع: نوشیدنی های الکلی در اصل محلول های اتانول در آب هستند.
جامد در مایع: ساکارزدر آب
محلول های جامد
اگر حلال جامد باشد، گازها، مایعات و جامدات قابل حل هستند.
گاز در جامدات: هیدروژن در فلزات به ویژه در پالادیوم به خوبی حل می شود. این به عنوان وسیله ای برای ذخیره هیدروژن مورد مطالعه قرار گرفته است.
مایع در جامد: جیوه در طلا
برخی از محلول های شیمیایی معروف و پر مصرف:
آمونیاک
فروکلین
پرسیدین
متانول
سود مایع 50 درصد
خنثی کننده شیمیایی
فرآیند جدا سازی محلول چگونه است؟
جداسازی محلول ها و اجزای آن ها از چندین روش قابل اجرا می باشد که ما به شرح 3 روش اصلی آن پرداخته ایم:
فشار اسمزی یک محلول، فشار ایجاد شده در فرایند عبور مولکول های حلال از غشا نیمه تراوا ای است که دو محلول را از یکدیگر جدا می کند، جهت عبور این مولکول ها به سوی محلول غلیظ تر است.
تقطیر جداسازی اجزای سازنده یک محلول با روش تبخیرو تراکم است. اجزای سازنده محلول شامل دو جزء فرار را که از قانون رائول پیروی میکند میتوان با فرایند تقطیر جزء به جزء از هم جدا کرد.
فشار بخار یک محلول برابر با مجموعه فشارهای جزئی و اجزای تشکیل دهنده آن محلول است. برای یک جزء فرار از یک محلول ایده آل، قانون رائول میگوید که فشار جزئی برابر با حاصل ضرب فشار بخار آن جز به صورت خالص در کسر مولی آن جزء در محلول است.
برای محلول های رقیق یک ماده حل شده غیر فرار در یک حلال فرار، فشار بخار محلول برابر با فشار جزئی حلال است که از قانون رائول به دست میآید. در نتیجه، فشار بخار ونقطه انجماد هر محلول پایین تر از حلال خالص و نقطه جوش محلول بالاتر از حلال خالص است.
اندازه گیری غلظت انواع محلول
غلظت هر جز در یک محلول ممکن است بر حسب واحد وزن یا حجم یا بر حسب مول بیان شود. غلظت محلول ها بر حسب درصد وزنی، کسر مولی(X)، مولاریته(M)، مولالیته(m) و نرمالیته(N) بیان می شود. که در زیر به تعریف هر یک از آن هم می پردازیم.
درصد وزنی یک ماده حل شده در یک محلول عبارت است از ۱۰۰ برابر نسبت جرم ماده حل شده به جرم کل محلول.
کسر موجودی هر جزء عبارت است از نسبت تعداد مول های آن جز به تعداد کل منهای تمام اجزای موجود در محلول.
- مولاریته محلول عبارت است از تعداد مول های ماده حل شده در هر لیتر از محلول
- مولاریته محلول عبارت است از تعداد مول های ماده حل شده در یک کیلوگرم حلال
- نرمالیته یک محلول عبارت است از تعداد اکی والان یا گرم یک ترکیب در یک لیتر محلول
مطالعه کنید: بهترین ضدعفونی کننده های بیمارستانی
مراحل محاسبه مولاریته محلول شیمیایی
مولاریته یکی از رایجترین واحدهای محاسبه غلظت یک محلول شیمیایی است. مولاریته زمانی استفاده میشود که دمای محلول حین آزمایش تغییری نکند.
این یکی از سادهترین واحدها برای محاسبه است. کافی است جرم محلول را به دست آورید. سپس برای محاسبه غلظت، جرم را بر حجم تقسیم کنید.
دقت داشته باشید که برای محاسبه مولاریته، مول در هر لیتر از محلول محاسبه میشود. نه در حجم حلال. زیرا ممکن است در حجم حلال اضافه شده مقداری املاح وجود داشته باشد. مولاریته را با حرف m نشان میدهند و به صورت زیر محاسبه میشود:
M = moles solute / liters solution
مثال: مولاریته محلول ۶ گرم نمک طعام حل شده در ۵۰۰ میلی لیتر آب چقدر است؟
ابتدا باید با استفاده از جدول تناوبی، گرم را به مول تبدیل کنید.
Na = 23.0 g/mol
Cl = 35.5 g/mol
NaCl = 23.0 g/mol + 35.5 g/mol = 58.5 g/mol
Total number of moles = (1 mole / 58.5 g) * 6 g = 0.62 mole
اکنون مولاریته محلول را تعیین کنید.
M = 0.62 moles NaCl / 0.50 liter solution = 1.2 M solution (1.2 molar solution)
انواع محلول ها بر اساس مقدار حل شونده اضافه شده
محلول ها را می توان بر اساس مقدار حل شونده موجود در محلول به سه نوع طبقه بندی کرد کهد در این بخش به شما می گوییم که ویژگی هر کدام از این محلول ها چیست. محلول ها بر اساس مقدار حل شونده اضافه شده
-
محلول اشباع (saturated solution)
یک محلول تنها در صورتی اشباع می شود که به حدی برسد تا حل شونده بیشتری در حلال قابل حل نباشد.
-
محلول اشباع نشده (unsaturated solution)
اگر محلول هنوز بتواند حل شونده بیشتری را در حلال حل کند،گفته می شود که اشباع نشده است.
-
محلول فوق اشباع (supersaturated solution)
به محلول هایی که حل شونده در آن ها به مقدار زیاد وجود دارد و دیگر امکان حل کردن حل شونده در آن ها وجود ندارد و با اضافه کردن حل شونده جدید به صورت جامد ته نشین می شوند، محلول های فوق اشباع گفته می شود. این ذرات حل شونده اضافی بعدا به شکل کریستال و با کمک فرآیند تبلور جدا می شوند.