اسید سیتریک⭐︁قیمت خرید اسید سیتریک خشک،آبدار،صنعتی
قیمت فروش اسید سیتریک
اسید سیتریک یکی از محصولات شیمیایی بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله مهم ترین آنها صنعت مواد غذایی می باشد. سیتریک به عنوان دسته بندی اسید خوراکی در نظر گرفته می شود، چرا که تقریبا در سه نوع مختلف تولید می شود. سیتریک اسید یا همان جوهر لیمو، با فرمول C6H8O7 یک اسید آلی سفید رنگ، ضعیف و بی بو است. این اسید در دو شکل آبدار و خشک در بازار وجود دارد. عمده کاربرد این ماده به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و بافر کنندگی در صنایع غذایی و نوشیدنی و به دلیل خاصیت تنظیم کنندگی pH در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
چند نواع اسید سیتریک تولید می شود؟
گرید خوراکی این ماده به عنوان طعم دهنده به مواد غذایی افزوده میشود. این نوع اسید میتواند اسیدیته محصولات را کم کند و ماندگاری آنها را افزایش دهد.
گرید صنعتی این ماده در تصفیه آب، تولید مواد شوینده و در فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
اسید سیتریک صنعتی چیست؟
اسید سیتریک صنعتی نوعی از این ماده است که در صنایع داروسازی به شدت مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به علت آنتی اکسیدان بودن به ماسک های پوستی و محصولات زیبایی افزوده می شود. آنتی اکسیدان بودن این ماده سبب می شود تا ویتامین سی بیشتری در سطح پوست تولید شود و جوانی و شادابی در بدن ایجاد خواهد شد. خواص اسید سیتریک برای پوست گسترده است و می توان به منظور از بین بردن چین و چروک و بهبود خون رسانی به سلول ها از آن بهره برد.
اسید سیتریک خوراکی چیست؟
اسید سیتریک خوراکی یک ماده افزودنی غذایی رایج است. اسید خوراکی محلول در آب است و در طعم دادن به انواع مواد غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شود. فروش اسید سیتریک خوراکی به صورت پودر یا قرص رایج است. این ماده برای تقویت طعم های ترش در آب نبا، نوشابه و ژلاتین استفاده می شود. همچنین طبق نظریه انجمن تولیدکنندگان اسید سیتریک اروپا، این ماده شیمیایی تعادل PH در موادغذایی را برقرار می کند و از آن در تنظیم PH پکتین در ژله و ژلاتین مصرفی نیز استفاده می شود.
انواع اسید سیتریک خوراکی
اسید سیتریک خوراکی در دو نوع ذیل تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.
اسید سیتریک خشک چیست؟
سیتریک خشک یا در اصطلاح شیمی آن انهیدروز، شکل ظاهری بی رنگ، بدون بو، خشک و دانه ای، بدون آب است. این ترکیب از طریق تبلور آب گرم تولید می شود. ساختار کریستالی اسید سیتریک بی آب از طریق خنک سازی یک محلول گرم مونوهیدرات غلیظ بدست می آید. این شکل از اسید سیتریک در دمای 78 درجه سانتیگراد تشکیل می شود. تراکم فرم بی آب 1.665 گرم در سانتی متر مکعب است. در دمای 156 درجه سانتیگراد ذوب می شود و نقطه جوش این ترکیب 310 درجه سانتیگراد است. فرمول شیمیایی این ترکیب C 6 H 8 O 7
اسید سیتریک آبدار چیست؟
اسید سیتریک آب دار یا در اصطلاح عموم مونوهیدرات نوعی اسید سیتریک است که حاوی آب است. این یک مولکول آب دارد که با یک مولکول اسید سیتریک مرتبط است. به آن آب تبلور نیز گفته می شود. این فرم اسید سیتریک از طریق تبلور آب سرد تشکیل می شود. فرم مونوهیدرات در دمای 78 درجه سانتیگراد کم آب می شود. تراکم این ترکیب 1.542 گرم در سانتی متر مکعب است. فرمول شیمیایی این ترکیب C 6 H 8 O 7 .H 2 O و جرم مولی آن 210.138 گرم در مول است. نقطه ذوب 135 درجه سانتیگراد و نقطه جوش 310 درجه سانتیگراد است.
تفاوت اسید سیتریک آبدار و خشک چیست؟
تفاوت خشک و آبدار در مش بندی و دانه بندی آن هاست اسید سیتریک آبدار به صورت کریستالی است ولی اسید سیتریک خشک به صورت پودری است. از نظر فرآوری، سیتریک اسید مونوهیدرات، یک اسید سیتریک آبدار است که از تبلور آب سرد به دست می آید ولی سیتریک اسید بدون آب یا آنهیدروز یک اسید سیتریک خشک است که از تبلور آب گرم تولید می شود.
اسید سیتریک خشک بیشتر تنظیم کننده اسیدیته و طعم دهنده است ولی اسید سیتریک آبدار بیشتر در آبمیوه ها یا تمام مایعاتی که نیاز به ترش مزه گی دارند استفاده می شود. در حال حاضر کل تولید اسید سیتریک توسط تخمیر انجام میشود که در دو گرید خوراکی و صنعتی به بازار عرضه می شود.
فرآیند تولید اسید سیتریک چگونه است؟
اسیدسیتریک یک تری کربوکسیلیک اسید است که به طور طبیعی در مرکبات یافت میشود. حدود 99 درصد از این اسید با استفاده از روشهای میکروبی سنتز میشود که شامل روش های کشت سطحی و غوطه وری است.
تخمیر غوطه وری فرایند صنعتی است که در آن میکرواورگانیسم ها در راکتور همزن دار و در محیط مایع رشد میکنند. از مزایای روش تخمیر غوطه وری این است که با استفاده از این روش میتوانیم رشد میکرواورگانیسمها را بهتر کنترل کنیم. به طور کلی، روش تخمیر غوطه وری نسبت به کشت سطحی کارایی بیشتری دارد.
این روش در سال 1919 معرفی شد یکی از دلایل کاربرد گسترده این روش نیاز آن به انرژی کمتر است. در این روش، برای تولید این اسید از سینیهای کم عمق با ظرفیت 50 الی 100 لیتر استفاده میشود که قارچها در این سینیها رشد پیدا میکنند. سینیهایی که در روش کشت سطحی مورد استفاده قرار میگیرند از جنس آلومینیوم یا فولاد با خلوص بالا هستند.
کاربرد و موارد مصرف اسید سیتریک در صنایع مختلف چیست؟
تولید کنندگان محصولات غذایی به دو دلیل از این اسید در تهیه محصولات استفاده میکنند. این ماده یک طعم دهنده عالی برای محصولاتی مانند بستنی، شکلات و نوشابه به شمار میآید. به همین دلیل است که بیشتر حجم بازار خرید اسید سیتریک خوراکی به صنایع غذایی برمیگردد. به همین دلیل این اسید نیز مانند اسید استیک از افزودنی های محبوب غذایی به شمار میآید.
به گزارش سازمان جهانی غذا و دارو، مقدار مجاز مصرف اسید سیتریک در صنایع غذایی باید با توجه به محصول مورد نظر تعیین شود. به عبارتی محدودیتی برای مصرف این ماده در تولید مواد غذایی وجود ندارد. ممکن است در تهیه مواد غذایی نام دیگر اسید سیتریک به گوش شما خورده باشد که جوهرلیمو نامیده میشود. از طرف دیگر، با افزودن این ماده اسیدیته محصول کاهش پیدا میکند و باکتریهای دیگر نمیتوانند در آن محیط رشد کنند. در نتیجه، ماندگاری محصول افزایش پیدا میکند.
جالب است بدانید 12 درصد تولیدات جهانی این اسید به صنعت داروسازی اختصاص پیدا میکند. این ماده میتواند باکتریها و عفونتهای پوستی را از بین ببرد. بنابراین، در فرمولاسیون داروهای مختلف از جمله داروهای تزریقی کاربرد گستردهای دارد. همچنین، شرکتهای داروسازی در تهیه داروهای نقرس از آن استفاده میکنند.
جالب است بدانید با وجود کاربرد گسترده و مزایای بسیار این اسید در فرمولاسیون داروها، این اسید مشکلاتی مانند افزایش درد تزریق داروهای حاوی این ماده را نیز به همراه داشته است. در برخی منابع معتبر توصیه شده است که میتوان برای کاهش درد ناشی از تزریق داروهای حاوی سیتریک اسید میتوان مقدار بی کربنات به فرمولاسیون دارو اضافه کرد.
اسید سیتریک جهت روشن شدن پوست و از بین بردن لکهها در کرمها و محصولات آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. اسیدی بودن این ماده، مانع رشد باکتریها شده و ماندگاری محصولات را افزایش میدهد. این اسید یک آلفا هیدروکسی اسید یا AHA است که در فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد تا پوست مرده را جدا کند. این اسید در غلظتهای پایین باعث روشن شدن رنگ پوست میشود. با این وجود پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان از این اسید به طور خالص استفاده نکنید زیرا ممکن است عوارض نامطلوبی برای پوست شما داشته باشد.
محصولات شوینده حاوی مقداری از سیتریک اسید هستند. این ماده تاثیر قابل توجهی در از بین بردن لکهها و تمیز کردن سطوح دارد. به علاوه، این اسید بوی بد سایر ترکیبات شیمیایی موجود در مواد شوینده را از بین میبرد. شما میتوانید از این اسید برای پاک کردن لکههای سطوح مختلف استفاده کنید. این اسید نیز مانند اسید سولفونیک از افزودنی های محصولات شوینده به شمار میآید که نقش مهمی در لکه بری دارند و به پاک کردن سطوح کمک میکنند.
اسید سیتریک بعنوان تشکیلدهنده کی لیت به حذف رسوبات آهکی از تبخیر کنندههای صنعتی و دیگهای بخار کمک میکند. خواص شیمیایی این ماده به عنوان یک اسید آلی ضعیف، آن را به نرم کننده قوی برای آبهای حاوی یونهای سخت تبدیل میکند. این ماده میتواند به تجزیه مقادیر بسیار ناچیز فلزات در آب منجر شود و این ویژگی، آن را به گزینهای طبیعی برای تصفیه آب سخت تبدیل میکند.
-
پاک کننده و ضدعفونی کننده
اسید سیتریک یک ماده شیمیایی مناسب با خاصیت ضدعفونی کنندگی است که می توان از آن برای از بین بردن و جلوگیری از تجمع رسوب در دیگ های بخار و یا برای از بین بردن لکه های آب و صابون موجود بر روی شیرآلات، کاشی و سرامیک استفاده کرد. همچنین این ماده می تواند جایگیزین مناسبی برای ضدعفونی کننده و پاک کننده های حاوی کلر باشد.
استفاده از این ماده به عنوان فرمول تمیز کردن فلز پایه، می تواند به طور موثر اکسیدهای تشکیل شده بر روی سطح فلزات آهنی و غیر آهنی را حذف کرده و به عنوان یک اسید آلی ضعیف، می تواند آسیب جزئی به سطح لایه فلزی وارد کند. به علت توانایی این ماده در ایجاد کی لیت با یون های فلزی از خوردگی سطح فلزات جلوگیری می کند. در عین حال می تواند با از بین بردن شکاف های ناشی از خوردگی، موجب درخشتندگی و براق شدن فلز می شود.
خرید اسید سیتریک برای صنایع غذایی
این ماده یکی از رایج ترین مواد افزودنی غذایی در جهان است و برای تقویت اسیدیته، تقویت طعم و حفظ مواد تشکیل دهنده خوراکیها استفاده می شود.
pH اسیدی اسید سیتریک آنرا تبدیل به یک ماده نگهدارنده مفید کرده است. از آنجا که بسیاری از باکتری ها قادر به رشد در محیط اسیدی نیستند، اسید سیتریک اغلب به عنوان نگهدارنده به مربا، ژله، آب نبات، کنسرو و حتی محصولات گوشتی اضافه می شود.
از آنجا که این ترکیب می تواند به صورت پودر تهیه شود، در صورت تمایل به طعم ترش می توان از آن در غذاهای خشک نیز استفاده کرد. اسید سیتریک یک جایگزین خشک برای آب لیمو یا سرکه در خوراکیهایی مانند نمک چاشنی، پودرهای طعم دهنده و میان وعده های ترد است.
آب میوه ها، نوشیدنی های پودری، آب نبات ها، غذاهای یخ زده و برخی از لبنیات اغلب حاوی اسید سیتریک سنتتیک هستند. سیتریک همچنین به میوه ها و سبزیجات کنسرو شده برای حفاظت از بوتولیسم، بیماری نادر و جدی ناشی از تولید سم باکتری کلسترودیم بوتولینوم اضافه می شود.
کاربرد اسید سیتریک در صنعت کشاورزی
1- این ترکیب محصول طبیعی مرکباتی مانند لیمو، لیموترش، پرتقال و نارنگی است. مقدار کمی نیز در انواع توت ها، به ویژه شاه توت و تمشک وجود دارد. در محیط زیست، اسید سیتریک نه تنها بر انسان و حیوانات بلکه گیاهان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. برخی از مطالعات نشان می دهد که اسید سیتریک، زمانی که در دوزهای پایین استفاده می شود ممکن است برای گیاهان مفید باشد. با این حال، دوزهای زیاد و مکرر ممکن است مضر باشد.
2- گیاهان در طول فتوسنتز با آزاد کردن انرژی از گلوکز و سایر قندهای ذخیره شده، آدنوزین تری فسفات (ATP) میسازند. در طی تنفس هوازی، سلول از اکسیژن برای سوزاندن مولکول ها و آزادسازی انرژی استفاده می کند. این واکنش که برعکس فتوسنتز است در طول سه مسیر واکنش اصلی انجام می شود: گلیکولیز، چرخه کربس و فسفوریلاسیون انتقال الکترون.
3- به عنوان چرخه اسیدسیتریک نیز شناخته می شود، که مجموعه ای از واکنش های شیمیایی پیچیده به عنوان بخشی از تنفس تمام سلول های استفاده کننده از اکسیژن از جمله سلول های موجود در گیاهان است. برهم زدن یا تحریف چرخه اسید سیتریک، تغییر شکل گلوکز را مختل کرده و انرژی گیاه را مختل می کند.
4- این ترکیب خیلی ایمن تر از سایر اسیدها در کشاورزی برای کاهش PH استفاده می شود. این ترکیب برای تعدیل اسیدیته محصولات کشاورزی بسیار مفید است و گرفتگی لوله های ناشی از کربنات کلسیم و رسوب منیزیم در سیستم آبیاری را برطرف می کند و با اکثر کودها سازگار است. از اسیدسیتریک رقیق شده می توان به عنوان یک قارچ کش طبیعی استفاده کرد و برای دفع قورباغه از گیاهان نیز استفاده می شود.
تاریخچه اسید سیتریک
اسید سیتریک در قرن هشتم توسط جابربن حیان کشف شده است. دانشمندان قرون وسطی در قرن 13 با خواص اسیدی لیمو آشنا شدند. اسید سیتریک برای اولین بار توسط شیمیدانی سوئدی کارل ویلمام در سال 1784 توسط متبلور کردن آبلیمو جداسازی شد.
در سال 1893 C.wehner با کشف کپک پنی سیلیوم توانست اسید سیتریک را توسط شکر تولید کرد. تولید میکروبیولوژیکی اسید سیتریک تا جنگ جهانی اول روش صنعتی مهمی کشف کرد که در تولید سیتریک کارآمد بودند. بیشتر اسید سیتریک تولیدی جهان با روش استفاده از کپک اسپرژیل انجام می گیرد.
اسید سیتریک از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه کاربرد اسید سیتریک بسیار زیاد است، طبیعی است که فروش آن در مراکز گسترد های صورت گیرد. استفاده این ماده تا حدود 70 درصد خوراکی است و تولید کنندگان مواد غذایی همواره به اسید سیتریک خشک و آبدار به منظور تولید فرآورده های خود نیاز دارند. این فرآورده در سه گرید آزمایشگاهی، خوراکی و صنعتی مورد نیاز می باشد. پرسش و نگرانی اصلی تولید کنندگان این است که اسید سیتریک را از کجا تهیه کنند که بالاترین کیفیت را داشته باشد و مانع از افت محصولاتشان شود.
در پاسخ باید گفت که اسید سیتریک در مراجع متعددی در حال فروش است، اما تنها معتبرترین مراجع می توانند عرضه کنندگانی باشند که خیال مصرف کننده را راحت می سازد. خوشبختانه در بین فروشندگان اسید سیتریک نام مجموعه کیمیا اکسیر سازان کوثر به چشم می خورد. می توانید برای خرید انواع اسید سیتریک با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.
قیمت خرید اسید سیتریک
کارشناسان فروش مجموعه با حذف واسطه ها، توانسته به کاهش قیمت محصول منجر شود. فروش مستقیم اسید سیتریک از اهدافی بوده که مجموعه کیمیا اکسیر کوثر برای رسیدن به آن تلاش کرده و به آن دست یافته است.
شما می توانید اسید سیتریک ارزان قیمت را با کیفیتی عالی، از کیمیا اکسیر سازان کوثر تهیه کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را در محل خود دریافت نمایید. قیمت اسید سیتریک در این مجموعه رقابتی بوده و ارزان تر از هر جای دیگر است. این محصول در گرید صنعتی، آزمایشگاهی و خوراکی در کیمیا اکسیر کوثر قابل عرضه می باشد و شما می توانید از هر نوع از این فرآورده که بخواهید سفارش داده و آن در محل خود دریافت نمایید.
بسته بندی فروش اسید سیتریک در کیمیا اکسیر کوثر
بسته بندی فروش اسیدسیتریک در مجموعه ما در کیسه های 25 کیلوگرمی صورت می گیرد.
خرید اسید سیتریک چینی و ایرانی
از معروف ترین برندهای تولید کننده اسید سیتریک در سراسر جهان قطعا کشور چین است که محصولات خود را در دو گرید سیتریک خشک و آبدار در کیسه های 25 کیلوگرمی عرضه می کند. همچنین تولید کنندگان مواد شیمیایی در کشور عزیزمان ایران با توجه به حجم بالای مصرف این محصول سالهاست که اسید سیتریک ایرانی را با کیفیت بسیار مطلوب در کیسه های 25 کیلوگرمی تولید و عرضه می کنند.
قابل ذکر است که ما در کیمیا اکسیر برای تامین نیاز خریداران اسید سیتریک، این محصول را با برند چینی و ایرانی بصورت کیسه ای و تناژ بفروش می رسانند.
خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک
این ماده یک اسید آلی ضعیف با شکل ظاهری جامد کریستالی سفید بوده که در دماهای بالاتر تجزیه می شود. فرمول مولکولی آن C6H8O7 است. این یک نگهدارنده طبیعی است و همچنین برای افزودن طعم اسیدی یا ترش به غذاها و نوشابه ها استفاده می شود. در بیوشیمی، پایه مزدوج اسید سیتریک، سیترات، به عنوان یک واسطه در چرخه اسید سیتریک مهم است که در متابولیسم تمام موجودات هوازی رخ می دهد. اسید سیتریک در آب یا الکل محلول است و در اتر کم محلول است. در شکل زیر ساختار این محصول را مشاهده می نمایید.
اسید سیتریک حد واسط گیاهان و یک ترکیب طبیعی و متابولیسم فیزیولوژیکی است. این کریستال شفاف یا شفاف بی رنگ، یا پودر ذرات دانه ای، بی بو است. در هوای گرم به تدریج تجزیه می شود، اما در هوای مرطوب، تجزیه کمی دارد. عمدتا به عنوان اسیدی کننده، طعم دهنده و به عنوان یک عامل کیلیت استفاده می شود.
PH اسید سیتریک چقدر است؟
همانطور که از نام این ماده پیداست، اسید سیتریک دارای خاصیت اسیدی می باشد. این بدان معناست که PH اسید سیتریک کمتر از 7 می باشد. PH شاخصی برای سنجیدن میزان اسیدی و قلیایی بودن یک ماده است و به وسیله آن می توان ماهیت مواد را شناسایی کرد. بازه این شاخص بین 0 تا 14 می باشد و عدد 7 به معنای خنثی بودن می باشد.
زمانی که این شاخص بین 0 تا 7 باشد، به معنای اسیدی بودن و زمانی که بین 7 تا 14 باشد، به معنای قلیایی بودن است. PH اسید سیتریک در دسته اسیدی قرار می گیرد، اما این میزان ملایم می باشد و باعث آسیب رساندن به محیط اطرافش نخواهد شد. از این قابلیت اسید سیتریک می توان به عنوان محافظ رنگ و کیفیت مواد غذایی بهره جست، بدون اینکه آسیبی به بدن برسد.
کاربردهای اسید سیتریک در مواد غذایی
در پنیرسازی به خصوص پنیر موزارلا از اسید سیتریک به عنواع یک کاتالیست در جغت تسریع تخمیر شیر استفاده می شود.
این اسید علاوه بر داشتن خاصیت نگهدارندگی و بالا بردن ماندگاری نوشیدنی ها و آب میوه ها طعم ترش مطبوعی در آنها ایجاد می نماید.
دلیل اصلی زنده ماندن باکتری ها داشتن PH ثابت و پایدار در محیط است. اسید سیتریک با پایین آوردن PH محیط روند افزایش رشد باکتری ها را آهسته تر نموده یاه به کل از رشد آنها جلوگیری می نماید. در نتیجه سبب بالا رفتن عمر مواد غذایی می شود. از جمله این مواد غذایی می توان به گوشت، ژله، مربا و انواع کنسروها اشاره نمود.
-
ساخت نوشیدنی گازدار با سیتریک
از ترکیب سیتریک اسید و بی کربنات سدیم، گاز ایجاد می شود. در واقع نصف تولید Citric acid در ساخت نوشیدنی های گازدار استفاده می شود. البته این اسید برای قرص های برطرف کننده اسید معده نیز استفاده می شود.
اسید سیتریک برای تسریع جذب در بسیاری از مکمل های غذایی استفاده می شود؛ زیرا بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی در محیط های اسیدی بهتر کار می کنند. این اسید سبب از بین رفتن طعم تلخ در ویتامین سی می شود.
Citric مانند امولسیفایر چربی گیاهی عمل می کند. چون چربی ها لخته نمی شوند، این امر سبب می شود که بستنی و لیموناد بافت و طعم همگن مطلوبی داشته باشند.
اسید های ارگانیک طبیعی به پاستای تازه و نودل اضافه می شوند که منجر به pH برابر با ۵٫۰ تا ۵٫۵ می شود که این PHبرای اکثر میکروارگانیسم ها برای زنده ماندن بسیار پایین است. بنابراین عمر مفید این محصولات تا حد زیادی افزایش می یابد.
اسیدهای ارگانیک مانند اسید مالیک، اسید لاکتیک، اسید سیتریک، اسید اسکوربیک و اسید فوماریک معمولا برای تنظیم pH و اسیدیته کل محصولات استفاده می شوند. اسیدهای ارگانیک باید با توجه به نیاز به تضعیف گلوتن، به خمیر رشته فرنگی و ماکارونی اضافه شوند.
مواد اسیدی نقش مهمی در پخت کیک دارند. آنها طعم ها را اضافه و تقویت می کنند و همچنین به خمیرمایه و لطیف شدن کیک کمک می کنند. اسیدیته خمیر می تواند از طیف گسترده ای از منابع از جمله سرکه، آب لیمو، شکلات، قهوه، شکر قهوه ای، میوه ها و سبزیجات حاصل شود.
اسید سیتریک باعث تجزیه نشاسته و در دمای پایین ژل می شود. این امر باعث می شود کیک با سرعت بیشتری تنظیم شود، اما از پشتیبانی ساختاری کمتری برخوردار است.
اسیدی شدن گوشت می تواند باعث بهبود بافت شود با این وجود حساسیت به اکسیداسیون لیپید را نیز افزایش می دهد. ظرفیت نگهداری آب و حساسیت عضله گوشت گاو با اضافه شدن اسید سیتریک درpH،۳٫۵۲ به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو پخته شده و عضله آسیاب شده با اسید مهار می شود. نتایج نشان می دهد که این نوع اسید باعث تنظیم pH و عامل مهار اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو است. بهترین روش اسیدپاشی برای گوشت گاو، اسید سیتریک است. زیرا هم در بهبود بافت و هم در مهار اکسیداسیون لیپید موثر است.
نکات ایمنی اسید سیتریک
اسید سیتریک همانند سایر اسیدها خاصیت خورندگی داشته و در صورت تماس با سطح پوست و چشم باعث سوختگی شدید و آسیب های جبران ناپذیر می شود. به همین دلیل استفاده از لوازم ایمنی در هنگام کار با اسید سیتریک امری لازم و ضروری است.
گاهی افراد به نوع خوراکی اسید سیتریک حساسیت نشان داده و در صورت مصرف برخی مرکبات نیز دچار خارش و سوزش موقتی در ناحیه لب و دهان و یا قسمت کوچکی از سطح پوست می شوند. در صورت مصرف بیش از آن منجر به دردهی شدید معده، کاهش فشار خون، تپش قلب و سردرد و سرگیجه اشاره کرد.
لازم به ذکر است اسید سیتریک خاصیت اشتعال زایی دارد اما قابلیت اشتعال زایی بالایی ندارد و تا زمانی که در معرض گرما و یا مواد اشتعال پذیر دیگری قرار نگیرد، خطرناک نمی باشد. اما گرد و غبار حاصل از آن باعث تحریک بینی و گلو شده و منجر به مشکلات تنفسی می گردد.