سبد خرید 0
جستجوی پیشرفته
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
بر اساس رنگ

آبکاری

9 / 10
از 1 کاربر
مشاهده اطلاعات بیشتر ...
جستجو در نتایج : فقط نمایش کالاهای موجود :
مرتب سازی بر اساس : تعداد نمایش :

آبکاری فلزات | خرید انواع مواد آبکاری

خرید انواع مواد آبکاری

خرید انواع مواد اولیه آبکاری در فروشگاه آنلاین کیمیا اکسیر کوثر امکان پذیر است. در صورت عدم درج قیمت با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

چه محصولات آبکاری در کیمیا اکسیر تولید می شود؟

یکی از افتخارات بزرگ مجموعه ما همکاری و بهره بردن از تخصص، دانش و تجربه نزدیک به چهل ساله یکی از بزرگ ترین متخصصان حوزه تحقیق و تولید انواع براقی ها می باشد. در بخش تولید و توسعه مجموعه با نیاز سنجی بازار و شناخت دقیق عیوب و ضعف های محصولات موجود در بازار، تمام تلاش و تخصص خود را بکار گرفته ایم تا محصولاتی با قدرت اثرگذاری بسیار بالا و بی نقص را به بازار مصرف عرضه کنیم.

برخی از براقی های تولید شده در کیمیا اکسیر کوثر

  • براقی نیکل
  • براقی مس
  • براقی کروم
  • براقی مس سیانوری
  • براقی مس اسیدی
  • انواع کمک براقی
  • انواع نرک کن

خرید مواد آبکاری

برای خرید انواع مواد آبکاری بصورت خرد و خرید عمده مواد آبکاری می توانید با کارشناسان فروش مجموعه تماس حاصل فرمایید.

مشاوره تخصصی قبل از خرید مواد آبکاری

همانطور که عنوان شد مجموعه کیمیا اکسیر کوثر تنها فروشنده محصولات آبکاری و پرداختکاری نیست. وجود متخصصین با تجربه ما را بر این داشت که بخش مشاوره آبکاری و پرداختکاری را راه اندازی کنیم. با وجود این ویژگی شما خریداران مواد آبکاری در صورت نیاز می توانید قبل از خرید بصورت کاملا تخصصی با بهترین متخصصین مجموعه که سالها تجربه در تولید و فروش مواد پرداختکاری و آبکاری دارند، مشاوره داشته باشید و با خیاال آسوده محصول مد نظر را خریداری کنید.

آبکاری فلزات چیست؟

آبکاری یکی از انواع روش ‌های پرداخت کاری فلزات است. دستگاه‌ های آبکاری فولادی دارای یک حمام شیمیایی هستند که از آن برای پوشش‌ دهی یا تغییر سطح یک بستر فلزی با اعمال یک لایه نازک فلز مانند نیکل استفاده می‌ شود.

نوعی از آبکاری نیز به نام آبکاری الکتریکی وجود دارد که در آن از یک جریان الکتریکی برای پوشش دادن سطح فلز استفاده می‌ کنند. اما در آبکاری ‌های غیر الکتریکی از فرایندی به نام فرایند اتوکاتالیستی مورد استفاده قرار می گیرد، که بر اساس واکنش کاتالیزور عمل می ‌کند.

در مواری که تولید قطعات فلزی در حجم بالایی انجام می ‌شود، برای افزایش راندمان و سرعت کار از دستگاه آبکاری بشکه ‌ای استفاده می ‌شود. البته دستگاه ‌های آبکاری تنها یک لایه نازک روی سطح اضافه خواهند کرد. بنابراین اگر نواقصی مانند برآمدگی‌ های چشم گیر روی سطح فلز وجود داشته باشد با آبکاری برطرف نخواهد شد. یعنی در این موارد ابتدا باید قطعات پولیش شده تا این نواقص برطرف گردند و سپس آبکاری شوند.

آشنایی با فرآیند آبکاری

فرآیند آبکاری فلز شامل ایجاد یک لایه بیرونی از نیکل، مس، کروم یا فلز های دیگر برای جلوگیری از خوردگی یا تقویت ظاهر فلز اصلی است.این فرآیند با غوطه ور شدن فلز در محلول اسیدی با جریان الکتریکی آند و کاتد انجام می شود. ماده ای که باید ابکاری شود از کاتد سلول الکترولیز ساخته می شود که جریان الکتریکی مستقیم از آن عبور کند.

مزیت های انجام آبکاری چیست؟

  1. مقاومت در برابر خوردگی
  2. در خواست تجدید نظر
  3. افزایش قابلیت جوشکاری
  4. افزایش میزان سختی فلز
  5. اصطکاک کاهش یافته
  6. افزایش میزان مغناطیس

مراحل انجام آبکاری

متداول ترین نوع آبکاری فلزات، آبکاری الکتروشیمیایی می باشد که بر اساس جایگزینی الکتریکی انجام می شود. آند و کاتد ویژگی های الکتریکی فلز هستند که از آن ها برای آبکاری استفاده می شود. قسمتی که پوشش فلزی آبکاری روی آن قرار می گیرد کاتد نام دارد.

کاتد و آند هر دو در یک حمام الکتریکی غوطه ور شده و یک جریان dc از میان آن ها عبور می کند. در این وان از نمک و فلزی که قرار است به عنوان ماده آبکاری استفاده شود ساخته شده است. بعد از عبور جریان یون های فلزی به سطح کاتد منتقل و روی قطعه متصل به کاتد می نشیند.

این روش ابکاری مانند روش الکتروفرمینگ است اما تفاوت هایی هم دارد. در واقع در ابکاری فلز جنس ماده آبکاری با جنس محصول مورد نظر یکی است اما در الکتروفرمینگ ابتدا یک لایه نازک از روی قطعه مورد نظر برداشته و بعد با آلیاژ مورد نظر آبکاری انجام خواهد شد. در نتیجه این روش مقاومت محصول را در برابر شرایط محیطی بیشتر خواهد بود و قیمت آن نیز افزایشی می شود.

  • آماده سازی سطح محصول برای آبکاری فلز:

 قبل از انجام عملیات آبکاری، سطح فلز باید عاری از هر نوع جرم و آلاینده ای باشد که این فرآیند در سه مرحله انجام می شود.

  • تمیز کردن محصول:

برای تمیز کردن سطح محصول اغلب از حلال های خاص قلیایی، آب یا پاک کننده های اسیدی استفاده می کنند.

پرداخت: پرداخت به معنای یکدست کردن سطح محصول مثلا با سمباده مخصوص تا آبکاری به صورت یکنواخت انجام شود.

  • شست و شوی کامل محصول:

آخرین مرحله آماده کردن سطح مورد نظر برای آبکاری است که به روش فیزیکی و شیمیایی انجام می شود. در تمیز کردن فیزیکی از انرژی مکانیکی مثل فشار و در تمیز کردن شیمیایی از حلال های مخصوص استفاده می شود.

موارد مصرف و کاربرد آبکاری انواع فلزات

  1. تزئین اشیا
  2. جلوگیری از خوردگی
  3. بهبود قابلیت لحیم کاری
  4. سخت و مقاوم شدن فلز
  5. کاهش اصطکاک
  6. بهبود چسبندگی رنگ
  7. تغییر رسانایی
  8. بهبود بازتابندگی IR
  9. محافظت در برابر اشعه

آشنایی با انواع آبکاری فلز

  • آبکاری روی

روی یک فلز ارزان قیمت است که برای تهیه پوشش گالوانیزه بسیار موثر می باشد. این فرآیند یک پوشش کاملا شکل پذیر است که ضخامت و یکنواختی آن به طور دقیق قابل کنترل است. فلز روی مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. از فلز روی برای تعویض و قطع و وصل کردن جریان الکتریکی و ورق های فلزی، آبکاری سیم ها استفاده می شود.

  • آبکاری کادمیوم

فلز کادمیوم، عنصری سفید است که شباهت زیادی به نقره دارد و دارای سختی بالاتر از فلز قلع بوده و میتوان آن را با چاقو برید. این فلز اغلب برای محیط های دریایی مناسب است و در برابر آب شیرین و شور بسیار مقاوم می باشد. به دلیل نگرانی های ایمنی استفاده از آن به عنوان ماده آبکاری در طول سال کاهش یافته، اگرچه هنوز در دسترس است. اکثر تولیدکنندگان هوا فضا به آبکاری آلیاژ روی و نیکل روی آورده اند.

  • آبکاری کروم

آبکاری کروم غالبا یک هدف تزئینی دارد اما باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی و سختی آن نیز می شود و این امر برای کاربردهای صنعتی که سایش آنها نگران کننده است، مفید می باشد. در اغلب موارد آبکاری کروم باعث تغییر رنگ فلز می شود؛ به عنوان مثال رنگ سبز یا حتی سیاه.

کروم در تولید مبلمان استیل، قسمت های ترمیمی خودرو و ... اغلب روی نیکل پوشانده می شود. نیکل خود معمولا روی مس سوار شده و ترکیب این سه لایه عنصر فقط با حذف هوا و رطوبت، از فلز زیرین در برابر خوردگی محافظت می کند.

  • آبکاری نیکل

نیکل یک فلز آبکاری محبوب است زیرا در این روش آبکاری، از جریان برق استفاده نمی شود. آبکاری نیکل اغلب محصولات خانگی مانند دستگیره درب، کارد و چنگال و وسایل فلزی برای تزئینات را پوشش می دهد. صفحات نیکل معمولا با مس و آلومینیوم پیوند می خورند اما بروی طیف گسترده ای از فلزات نیز کار می کنند و به عنوان لایه اصلی کروم عمل می کنند. در ابکاری بدون الکترو از آلیاژ فسفر استفاده می شود. درصد فسفر در محلول می تواند بین 2 الی 14 درصد متفاوت باشد. هرچقدر میزان فسفر بیشتر باشد باعث افزایش سختی و مقاومت در برابر خوردگی می شود.

  • آبکاری مس

مس از فلزات آبکاری برای کاربردهایی است که نیاز به هدایت بالا و صرفه اقتصادی دارد. آبکاری مس غالبا به عنوان پیش تصحیح پوشش ضربتی برای لایه های بعدی فلزی عمل می کند. این فلز یک فلز آبکاری محبوب برای قطعات الکترونیکی مانند برد مدار چاپی است. راندمان آبکاری مواد و هزینه کم مواد باعث می شود که مس یکی از فلزات ارزان قیمت برای ورق کاری باشد.

سه نوع فرآیند آبکاری مس وجود دارد: قلیایی، ملایم قلیایی و اسیدی

سطوح بالاتر قلیایی قدرت پرتاب بالاتری دارند اما به تراکم جریان پایین تر و اقدامات احتیاطی ایمنی بیشتری نیاز دارند.

  • آبکاری طلا

طلا به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون و رسانایی الکتریکی بسیار ارزشمند می باشد. آبکاری طلا با طلاکاری، بسیار متفاوت است و اغلب برای تزئین جواهران و بهبود جریان الکتریکی استفاده می شود. آبکاری طلا، مقاومت بستر در برابر خوردگی و لکه دار شدن را افزایش میدهد.

  • آبکاری نقره

آبکاری نقره به منظور خواستار جذابیت تزئینی و بهبود هدایت الکتریکی انجام می گردد. به طور کلی، نقره به عنوان یک محلول آبکاری مقرون به صرفه عمل می کند زیرا ارزان تر از طلا می باشد. به طور خاص ابکاری نقره برای کاربردهایی که در معرض رطوبت زیاد قرار دارد به خوبی کار نمی کند زیرا نقره مستعد ترک خوردگی و پوسته پوسته شدن است.

انواع روش آبکاری فلزات

تعداد زیادی از تجهیزات را می توان برای آبکاری الکتریکی به کار برد. انتخاب تجهیزات به اندازه قطعات، هندسه، توان مورد نیاز، الکترولیت و فلزی که قرار است نشانده شود بستگی دارد .

روش های اصلی که برای آبکاری الکتریکی فلزات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

بشکه ای یا چرخشی (Barrel plating)

این روش در بشکه های چرخان اتفاق می افتد . موقعیت بشکه ها یا به صورت افقی است و یا در یک زاویه 35 درجه به سر می برند. این روش برای پلیتینگ تعداد زیادی از قطعات کوچک به صورت توده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مورد اتصال الکتریکی از طریق غلت خوردن خود قطعات و یک رسانای خارجی که به بشکه متصل شده است، انجام می گیرد. یکی از محدودیت های آبکاری بشکه ای همان غلت خوردن قطعات است که می تواند باعث ایجاد خسارت و شکستگی در قطعات ظریف و یا از بین رفتن گوشه ها و … شود.

چنگکی (Rack Plating)

در مواردی که انجام آبکاری بشکه ای فلزات دشوار باشد و یا قطعات بزرگ ، سنگین و پیچیده باشند ، استفاده از روش چنگکی توصیه می شود . جنس چنگک ها از سیم سنگین مسی است که به شکل مناسبی برای نگه داشتن قطعات در آمده اند و جریان الکتریکی نیز را همین چنگک ها تامین می کنند و به قطعه انتقال می دهند . قطعه کار بر روی قلاب و یا توسط کلیپس نگه داشته می شود که برای جلوگیری از این کار خود این اجزا توسط یک پوشش عایق می شوند.

نواری

در روش آبکاری نواری، یک نوار ممتد که توسط یک قرقره کشیده می شود از داخل محلول آبکاری عبور می کند . سیم های بلند و نوارهای فلزی را می توان با این روش پوشش داد. همچنین این روش را می توان برای نقاط خاصی از قطعه مورد استفاده قرار داد.

مواد لازم برای آبکاری فلزات چیست؟

در مرحله اول برای آبکاری فلزات باید مواد مورد نیاز برای این کار را بشناسید. انتخاب این مواد به کیفیت و نتیجه ‌ای که برای یک محصول خاص انتظار داریم بستگی دارد. از طرفی شرایط انجام آبکاری و حمام مورد استفاده برای این کار نیز نقش مهمی در انتخاب مواد مناسب دارند. آلیاژها و فلزاتی که بیشترین کاربرد را برای آبکاری دارند عبارتند از:

  • نیکل و نیکل سیاه
  • کروم
  • پالادیوم یا آلیاژ پالادیوم
  • طلا
  • نقره
  • مس
  • قلع
  • پلاتین
  • روتنیوم
  • کادمیوم
  • برنج
  • روی

در نظر داشته باشید که ممکن است برای برخی آبکاری‌ ها تنها از یک فلز استفاده نمایید اما در مواردی نیاز به ترکیب چند فلز به‌ صورت آلیاژ باشد که این کار ارزش آبکاری شما را بالا می ‌برد. در این موارد باید قیمت تمام‌ شده مورد انتظار برای محصول ساخته شده در نظر گرفته شود.

نمایش همه
علاقه مندی ها ()